Eneko Bidegain / Flickr

Heel Nederland danst de polarisatie

Het is de danstrend van dit moment: de polarisatie. Maar hoe gaat de polarisatie precies? We leggen de moves aan je uit.

Allereerst is het belangrijk om de juiste spieren en gewrichten goed los te maken. Draai je duimen voor twee minuten langzaam rond. Grote rondjes en dan langzaam kleiner, totdat ze lekker warm zijn. Dit voorkomt blessures.

Ga vervolgens in je favoriete hoek staan. Dat kan alles zijn. De Nederland is Nederland niet meer-hoek, of Nederlanders zijn een racistisch volk-hoek. Of de modernste variant: Femke Halsema moet weg-hoek of de Femke Halsema moet blijven-hoek. Het maakt eigenlijk niet uit. Zolang je maar goed tegenover elkaar komt te staan.

Nu kan de dans beginnen. Zet je hakken in het zand en zwier vervolgens langs elkaar heen. Roep dingen als ‘cultuurmarxist’ of ‘neo-fascist’. Of ‘kinderfeest’ of ‘racisme’. Of ‘spareribs’ of ‘broccolishakes’. Pas op dat je te dicht bij elkaar komt.

Druk de ander nu zo ver mogelijk weg in z’n hoek. Sla dan je armen in de lucht. Ga zitten met een zucht. Waggel rond vol frustratie. Dit is de polarisatie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor Dodo. 😘😘

Waar was jij toen ik er was
Waar was jij toen ik jou zocht
Jij was daar maar ook weer niet
In jouw eigen wereld
daar zat jij of ook weer niet
Ik zocht jou keer op keer
was jou kwijt voor de zoveelste keer
Jij was er wel maar ook weer niet
Nu zie ik jou niet meer jij bent heen gegaan in het niet
Toch zoek ik jou telkens weer
Ik weet ook
vinden doe ik jou niet meer

Corrie.