Shutterstock

Shutterstock

Kurz: ‘Hebben jullie in je jeugd nooit belletje getrokken of corruptie gepleegd?’

Oostenrijkse bondskanselier vindt ophef overdreven

Sebastian Kurz is teruggetreden als bondskanselier van Oostenrijk, maar weigert de politiek te verlaten. De jonge politicus vraagt zich af of alle mensen die nu zo boos op hem zijn in hun eigen jeugd nooit belletje hebben getrokken of corruptie hebben gepleegd.

“Kattenkwaad hoort erbij op deze leeftijd”, stelt de leider van de grootste partij van het land. “Ik vind het een beetje hypocriet dat mensen die vroeger zelf ook echt weleens een reep chocolade hebben gestolen mij nu zo hard veroordelen. In je jeugd leer je juist door dat soort dingen het verschil tussen goed en fout. Waarom wordt mij die kans niet gegund?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *