Shutterstock: Truba1773

Sebastian Kurz is al op zijn 35e reputatie verloren en uit de politiek gestapt. Wat heb jij allemaal bereikt?

Vaak hoor je zeggen dat millennials lui zijn, maar een 35-jarige Oostenrijker bewees deze week het tegendeel. Sebastian Kurz raakte als kanselier betrokken in een corruptieschandaal, stortte zijn land in een politieke crisis én stapte in ongenade uit de politiek.

Voor veel leeftijdsgenoten is Kurz een lichtend voorbeeld. “Ik heb twee keer een uitzendbaantje kwijtgeraakt en heb een jaar langer over mijn studie gedaan”, zegt de 37-jarige Leo. “Maar overheidsgeld verduisteren om opiniepeilingen te kunnen manipuleren, dat heb ik nog nooit voor elkaar gekregen. Misschien ligt het aan mijn opvoeding? Ik weet het niet man, ik vind het te makkelijk om de schuld buiten mezelf te leggen. Als het mij nooit gelukt is om zowel de groenen als de FPÖ van me te vervreemden is dat omdat ik daar niet hard genoeg voor heb gewerkt.”

“Ik word altijd heel ongemakkelijk van Sebastian Kurz”, zegt de 35-jarige Larissa uit Amsterdam. “Ik ben namelijk even oud als hij, maar ik ben nog altijd office manager voor een start-up, waar ik word gezien als een gewaardeerde collega. Blijkbaar had ik nu al lang met een corruptieschandaal mijn reputatie kunnen vernielen. Wat heb ik al die tijd gedaan?”

Toch zijn er ook millennials die zich niet van streek laten brengen door de indrukwekkende afgang van Kurz. “Nee, ik ben niet jaloers op Sebastian”, aldus de 31-jarige Sywert.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *