Shutterstock / Altrendo Images

Shutterstock / Altrendo Images

Oostenrijk doet water bij de wijn: alleen snowboarders moeten in quarantaine

Goed nieuws voor Nederlandse wintersporters: ze hoeven niet allemaal in quarantaine na aankomst in Oostenrijk. De Oostenrijkse regering heeft besloten dat de quarantaineplicht alleen gaat gelden voor snowboarders.

“Met deze maatregel slaan we twee vliegen in één klap”, zegt de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer. “We voorkomen besmettingen én we voorkomen dat de piste gemold wordt door ‘hippe’ Nederlanders die aanklooien op een snowboard. Zo waarborgen we een veilige en leuke wintersport.”

De Oostenrijkse minister van Gezondheid Wolfgang Mückstein vult aan. “We hopen dat het nieuwe beleid een coronagolf voorkomt én dat de paddenstoelenlift niet de hele tijd stop hoeft te worden gezet omdat een of andere Nederlander er weer uit is gekukeld met z’n snowboard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *