Shutterstock / martinbertrand.fr

Shutterstock / martinbertrand.fr

Kiezer heeft niets geleerd: oude coalitie gaat door

De kogel is voorlopig door de kerk: de partijen die deel uitmaakten van Rutte III gaan proberen een nieuw kabinet te formeren. Een coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie heeft nou eenmaal een stabiele meerderheid en doet daarmee recht aan de wil van de kiezer die heeft laten zien niets geleerd te hebben.

Kiezer-commentator Gijs Rademaker: “Niet te geloven dat dezelfde mensen die de toeslagenaffaire, de draaideurpolitiek en het schipperende coronabeleid met lede ogen hebben aangezien, precies die partijen weer in het zadel hebben gehesen. Geen politicus die daar op zit te wachten. De kiezer heeft heel wat uit te leggen.”

“Nieuw leiderschap. Wie gelooft dat nou?”, verzucht Sigrid Kaag. “Niemand zit op dit kabinet te wachten. Ik in ieder geval niet en zelfs Mark Rutte heeft er maar weinig trek in. Maar dat had iedereen in maart ook al kunnen bedenken. En toen besloot de kiezer de wanprestaties van het vorige kabinet te belonen met een solide meerderheid. Dan moet de kiezer nu niet jammeren.”

Demissionair premier Rutte is ook somber gestemd: “Dit laat alleen maar zien hoe ver de kiezer vervreemd is van wat er leeft in de samenleving. Maar we hebben het hier maar mee te doen. In een democratie heeft de kiezer het tenslotte voor het zeggen. Maar ik maak me grote zorgen over de parlementaire democratie. Wat moet je met een kiezer die een ruggengraat van papiermache heeft?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kiezers moeten maar eens vervangen worden. Er zijn genoeg vluchtelingen die onze plaatsen graag overnemen en dan kunnen wij genieten van de warmte in b.v. Syrië.
En dan eerlijk ruilen: mijn auto is toch echt wel 5 geiten en een oude kameel waard en voor het zwembad mag ik toch wel een waterput binnen 1 uur lopen verwachten. Goeie ruil.

Reageer
gravatar

Tja waarom hebben we zo moeilijk gedaan tegen de Duitsers als we vervolgens het land wegschenken aan kansparels? Onze politici, VVD voorop, hebben maar een lange termijn visie van een jaar. Het zijn net lemmingen. Mensen die het wel kunnen hebben geen trek om bij die josti band in Den Haag te gaan.

gravatar

Als zelfs de Groningers massaal op de VVD hebben gestemd, dan weet je, hier kan geen satire tegenop!
Maar een dappere poging Jos!
Waar is Sonja van de Buren met haar sterren?
Drie moeten er toch wel vanaf kunnen…