Shutterstock / martinbertrand.fr

Shutterstock / martinbertrand.fr

Maffia wil nieuwe bestuurscultuur

De maffia vindt dat er nu echt werk moet worden gemaakt van een nieuwe bestuurscultuur. Volgens de criminelen gebeurt er nog veel te weinig.

“Ik hoor veel mooie woorden over radicale ideeën, maar in de praktijk komt er niets van terecht”, zegt Ridouan Taghi vanuit de gevangenis. “Het aanpakken van de georganiseerde misdaad is bijvoorbeeld nog steeds een speerpunt. Wij geloven er niks van dat er echt iets verandert zolang deze minister-president er zit.”

Taghi spreekt ook over het brede ongenoegen in de samenleving: “Het is tijd voor een nieuw sociaal contract om het vertrouwen te herstellen, om dat te realiseren zijn alle middelen geoorloofd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu ook de VVD in het vizier van de mafia is beland, wordt de partij wakker. Alleen, de Rutte-doctrine helpt niet. De premier over het dreigende gevaar voor zijn persoontje: “Die informatie houden we onder de pet. Niets noteren!” Over het feit dat de politie mankracht tekort komt: “Nou, dan beveiligen we mij toch niet? Gewoon keihard kapot bezuinigen!” Voelt hij zich dan niet door de overheid in de steek gelaten en murw gebeukt? “Ja, maar nu voel ik eens hoe het is om aan de verkeerde kant van de streep te staan. Heel goed voor mij!”
Kortom: Muis en Mo, knal er maar lekker op los!

Reageer
gravatar

“Mark, we hebben alles geprobeerd maar het volk kotst je gewoon uit”
“HAHAHAha..ha…. oh… en dat trucje dan dat Geert altijd deed, dat je iets volkomen kuts zegt en dat je dan heel erg doet alsof je bedreigd wordt zodat iedereen je verplicht een week moet knuffelen?”

Reageer
gravatar

Even nog geen punten.

Rudolf en Jochem kan ik goed volgen. Ze hebben wat mij betreft het gelijk aan hun kant. Rutte is bevriend met het grootkapitaal. En welke groeiende maatschappelijke groep heeft geld zat?

Maar oma denkt daar anders over. Haar lieveling Mark is weliswaar niet betrouwbaar, maar leider van de Maffia? Dat ziet ze niet zitten, want ergens is het wel een beetje een goedzak.

Wat moet ik nu doen om oma te vriend te houden en toch mijn mening te geven?

Reageer
gravatar

Lieve Sonja,

Als er iemand bij de De Speld is die altijd goede oplossingen heeft bij grote problemen in de persoonlijke levenssfeer, ben ik dat wel. Dus luistert:

Stuur de sterren, die jij aan Rudolf en Jochem zou willen toekennen, naar mij. Ik weet er wel raad mee.

Veel liefs van Lieve Rita
Lievelingsadviseuse van redactie en vage kennissen van de De Speld

gravatar

Goed nieuws!
Ik heb een dealtje gemaakt met onze nieuwe minister van Justitie: Ridouan Taghi!
Iemand met een schat aan gerechtservaring. Als welgestelde ondernemers ook een bejubeld VVD-lid.
Ridouan gaat nu nog even helpen bij de formatie. Eens kijken of we eruit komen 😉.

Reageer
gravatar

Noot voor de redactie: Zoals iedereen weet, wordt Rutte wordt bedreigd door JONGEREN. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn de naam van de heer Taghi te vervangen door ‘een man’?

Reageer