Pro Shots / Eye4images

Pro Shots / Eye4images

Waarom vergeten plofkrakers zo vaak hun pasje?

Het aantal plofkraken in Nederland blijft nog altijd stijgen. Vooral in de hoofdstad was het de afgelopen maand weer vaak raak. Wat weer de vraag oproept: waarom vergeten plofkrakers zo vaak hun pasje?

“Een volledig en goed antwoord is er op deze vraag niet te vinden denk ik. Wij vissen ook nog in het duister waarom ze precies zo vaak hun pasje vergeten. Zijn ze slordig? Waarschijnlijk wel, want ze maken er altijd een puinhoop van”, zegt plofkraak-expert Bert Bokhoven. “Wat ik ook denk is dat ze misschien vaak hun pincode vergeten. Tegenwoordig heb je voor zoveel dingen een pincode nodig, zoals bij verschillende apps op je telefoon. Maar wat natuurlijk ook niet meehelpt is het feit dat ze als je naar de tijdstippen van de plofkraken kijkt nog niet weten dat de pinautomaten al een tijdje in de nacht dicht zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zal zeker moeten. want anders is er sprake van een onevenredige benadeling van kansenparels wat feitelijk neerkomt op discriminatie. De regering zou ook rechtsherstel moeten overwegen door tenminste de kansenparels moeten compenseren die de afgelopen 20 jaar voor een vervangend pasje hebben moeten betalen na een plofkraak. Insjallah!