Studio Speld / Proshots - Peter Bakker / Shutterstock

Hoge brandstofprijzen bewegen criminelen tot plofkraken op benzinepompen

Door de steeds hogere brandstofprijzen is het voor criminelen aantrekkelijker om bij plofkraken niet te kiezen voor geldautomaten, maar voor benzinepompen. Dit gebeurt op de traditionele manier waarbij er eerst hard met een auto wordt ingereden op de pomp om vervolgens met een flinke lading explosieven tot het ‘zwarte goud’ te komen.

Vannacht was het op de A2 tussen Boxtel en Eindhoven weer raak. Omstreeks half twee reden twee criminelen met volle vaart in op een benzinepomp van de Esso ter hoogte van Liempde. Geschat wordt dat ze minstens 130 liter benzine hebben buitgemaakt.

Misdaadjournalist Bert Bokhoven is niet verrast door de trend. “Criminelen gaan waar het geld is, simpel. Wat heb je aan een paar briefjes van vijftig als je ook flink geld kunt verdienen? Het is triest, maar zo gaat het.”

Bokhoven ziet niet meteen een oplossing. “Ja, je kunt ‘s nachts de pompen sluiten. Maar dan doen ze het gewoon overdag, want zo zijn ze.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja want ook de jongeren uit de banlieues hebben recht op een gratis huis in Nederland. En dat is allemaal prima te betalen als jullie eens wat meer belasting gaan betalen.