Shutterstock / Robert Kyllo

Shutterstock / Robert Kyllo

Ministerie van Volkshuisvesting geopend in kantoortje van 9m2

Nederland krijgt eindelijk weer een ministerie van Volkshuisvesting. De lang gekoesterde wens van veel partijen zal gevestigd worden in een kantoortje van 9 vierkante meter.

In het ministerie zijn vergaderruimte, kopieerhok en toilet noodgedwongen in dezelfde ruimte, en is een stukje van de kamer afgesloten met een gordijn. “Daarachter is de slaapkamer van onze huisgenoot Berry”, zegt de persvoorlichter van het ministerie. “Zo blijft het een beetje betaalbaar. Maar het is ook gezellig natuurlijk.”

“We zijn al enorm blij dat we een plekje hebben”, zegt de persvoorlichter. Berry loopt met een handdoek om zijn middel door het ministerie. “Hier kunnen we eindelijk weer werken aan betaalbare woningen voor alle Nederlanders, hoewel we natuurlijk wel elke middag de labrador van de verhuurder uit moeten laten.”

Voorwaarde van de verhuurder was dat het ministerie zich niet mag inschrijven bij de gemeente. “Daarom staan we officieel nog ingeschreven op het adres van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Elk weekend moeten we daar langsgaan om de post op te vangen.”

Het kantoor begint langzaam maar zeker als het ‘eigen stekje’ te voelen voor de 400-koppige staf van het ministerie. “Het is niet veel, maar we zijn er hartstikke blij mee. En als we de komende jaren niet te veel geld uitgeven, kunnen we over een aantal tientallen jaren een eigen kantoortje kopen. Maar als je het niet erg vindt gaan we nu weer aan het werk. We willen voor 4 uur ons werk af hebben, want dat komt Berry’s vriendin langs en we hebben afgesproken dat we dan niet thuis zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kekke computer ook! Monochroom beeldscherm neem ik aan? Ik heb trouwens nog wel wat floppy’s over, dus als die van jullie vol zijn, roept u maar.

Reageer
gravatar

Ook ik heb nog zgan floppy’s liggen. Zowel 5,25 als 3,5 inch. BASF en TDK, in ongeopende verpakking!
En 100mb ZIP disks voor de connaisseur.