Shutterstock / Viacheslav Nikolaenko

Shutterstock / Viacheslav Nikolaenko

D66: ‘Met versoepeling voltooid leven komen er snel veel woningen vrij’

Het nijpende woningtekort vraagt om creatieve oplossingen vindt D66. Daarom komt de partij deze week met een wetsvoorstel voor verdere versoepeling van het recht op voltooid leven. Dit kan op de korte termijn al voor veel nieuwe woningen zorgen, meent de partij.

D66-kamerlid Faissal Boulakjar: “Er is veel uitzichtloos lijden op de huidige woningmarkt. Tegelijkertijd zijn er veel ouderen die in prima woningen hun tijd aan het uitzitten zijn. Als je hen een handje helpt, help je meteen iemand anders aan een nieuwe woning. Eigenlijk zijn er dan alleen maar winnaars.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meeste mensen in ons land hebben dit jaar ruime ervaring met injecties voor het leven. Het ligt daarom voor de hand dat er spoedig een prik van Drion tegen het leven komt.

gravatar

Het nadeel is dat er dan massale processies komen tegen en voor de injectie van Drion. En natuurlijk komen er ook Drionpassen, waar ook tegen wordt geprotesteerd. En twee ministeriële betweters die regelmatig op de televisie vertellen hoe belangrijk het is – vooral voor bejaarden – om zo’n prik tegen de woningzoekersepidemie bij de GGD te halen.

gravatar

Ik heb nog een fantastisch idee! Ongevaccineerden kunnen op een centrale locatie gaan wonen, bijvoorbeeld op een eiland of een soort vakantiepark. De vrijgekomen woningen komen dan aan de staat toe natuurlijk.

Reageer
gravatar

★★★

Wel een beetje bejaarde grap, die aan euthanasie toe is.
Toch een aardig artikel (nou ja aardig? – oma) van Jelle en Jochem. Ik mis echter iets over de vele moedeloze, suïcidale woningzoekers. Die hebben de mogelijkheid om ook de woningkrapte wat kleiner te maken..

Al met al drie sterren voor beide redacteuren samen.

O ja, jaren geleden ging het in de De Speld over een speciaal treinbaanvak voor mensen die levensmoe zijn. Waarom werd daaraan niet gerefereerd?

Reageer
gravatar

Betsie, jouw mededeling in de tweede zin klopt niet . Nog steeds krijgen lezers ongevraagd te horen dat elke dag 1,8 miljoen dieren in Nederland worden geslacht. Toch iets om trots op zijn of niet?

gravatar

De maatregelen tegen de corona-pandemie waren voor het woningtekort eveneens funest. Bij voorgaande wereldwijde pandemieën, zoals pest en pokken, kwamen er veel huizen vrij.

Reageer
gravatar

Hiermee zouden wij versneld alle statushouders uit de asielzoekerscentra kunnen halen. Sommigen van hen wachten al langer dan véértien weken op een huis! Zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe asielzoekers, die we nu noodgedwongen moeten opvangen in tijdelijke centra, zonder alle voorzieningen en kunnen statushouders rustig gaan werken aan hun gezinshereniging.

Reageer