Shutterstock / Oleggg

Shutterstock / Oleggg

Nieuw seizoen Ik Vertrek gaat over koppels die samen euthanasie plegen

Vanaf volgende week vrijdag zendt AVROTROS weer een nieuwe reeks 'Ik Vertrek' uit. In dit seizoen worden koppels gevolgd die samen écht vertrekken en voor euthanasie kiezen.

Zo zien we Gradus (84) en Annie (82) die na een lang en rijk leven besluiten dat ze genoeg hebben van leven in Nederland: "Dus hebben we ervoor gekozen om het rigoureus anders te doen. Gelukkig krijgen we enorme support van onze kinderen, die staan er helemaal achter."

Het programma volgt ook koppels met twijfels, zoals Henk (57) en Liesbeth (52). Hij wil, zij wikt en weegt: "Eigenlijk vind ik het nog te vroeg voor deze stap, maar Henk en ik hebben als belangrijke regel dat we elkaar ondersteunen. Hij was er afgelopen jaar om me elke donderdag naar paardrijden te brengen, ik ben er voor hem om samen dit avontuur aan te gaan."

De meeste afleveringen zijn inmiddels opgenomen. AVROTROS werkt nog aan een reünie-aflevering waarin de kijkers kunnen zien hoe het met de stellen gaat ná hun grote oversteek: "We ondervinden wat praktische hobbels bij het schieten van die aflevering, maar verwachten snel witte rook", aldus een woordvoerder van de omroep.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *