Shutterstock / Anna Levan

Shutterstock / Anna Levan

Groenteboer die koolraap voor 12 euro verkoopt: ‘Onze prijzen zijn marqtconform’

Het is even slikken voor sommige klanten van groenteboer Dick van Hessen: de prijzen voor zijn waren zijn deze week met gemiddeld 2000 procent verhoogd. Zo kost een prei nu 8,39 euro en verwisselt een koolraap voor niet minder dan 12 euro van eigenaar. Van Hessen zelf spreekt van een noodzakelijke prijscorrectie: “Onze prijzen zijn geheel marqtconform.”

De groenteboer, die elke woensdag en vrijdag op de markt in Vianen staat, stelt dat er sprake is van een verziekte marqt: “Vroeger probeerde ik kwaliteit voor een zo goedkoop mogelijke prijs aan te bieden, maar daar hield ik zelf amper iets aan over. Ik zie dat concurrenten groente als exclusieve luxegoederen aanbieden. Een succesvol concept dat aanmerkelijk lucratiever is. Dan ben ik toch gek als ik achterblijf?”

“Ik heb ook gewoon te maken met inqoopprijzen. Daar houden mensen geen rekening mee”, vertelt de ondernemer. “Het is hartstikke normaal dat je daar nog wat marge op pakt. Dat je dan op deze prijzen uitkomt, daar kan ik niks aan doen. Venqeltje mevrouwtje? Tweede venqeltje is vandaag 180% van de prijs.”

Voor mensen die zijn glanzende tomaten van zesentwintig euro per kilo te duur vinden heeft hij een duidelijke boodschap: “Zoek maar een Marqt waar je ze goedkoper kunt krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *