Shutterstock / Robert Kneschke

Shutterstock / Robert Kneschke

Hamer praat vandaag verder met nul partijen

In een poging om de vastgelopen formatie vlot te trekken zit Mariëtte Hamer vandaag aan tafel met nul partijen. De gesprekken zullen waarschijnlijk de hele dag duren.

“Natuurlijk, nu elke mogelijke coalitie is uitgesloten is de formatie in ongekend moeilijk vaarwater gekomen, maar we hebben nog steeds nul partijleiders die zich bereid hebben getoond om een kabinet te vormen”, laat Hamer weten. “Eerst zal ik in een verder lege vergaderzaal in kaart proberen te brengen waar de overeenkomsten liggen en waar de verschillen. Als die gesprekken positief verlopen, hebben we een basis waar zich later dan niemand bij kan aansluiten.”

Volgens insiders heeft de poging van Hamer weinig kans van slagen omdat er tussen de nul partijen op de belangrijkste thema’s een fundamenteel verschil van inzicht bestaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nul partijEN: dat is in ieder geval een meervoudsvorm, dit in tegenstelling tot één parTIJ. Dat mag een opsteker worden genoemd voor Hamers opvolger. Hopelijk trappen bij hem de partijen niet te hard op de remkes.

Reageer