Shutterstock

Shutterstock

Deze mensen deden maandenlang alsof ze nog een kabinet aan het vormen waren

Mark, Sigrid en Wopke (achternaam bekend bij redactie) lieten maandenlang iedereen in hun omgeving geloven dat ze een kabinet aan het vormen waren, terwijl ze eigenlijk al na hun eerste week zijn gestopt. Ze raakten verstrikt in hun situatie en zoeken nu naar een uitweg. 

Terwijl zijn omgeving dacht dat hij in formatiegesprekken zat, zat Mark in werkelijkheid gewoon op een bankje in een park, te wachten tot hij weer op de fiets over het Binnenhof naar huis kon. “Je voelt de druk van je omgeving. Iedereen verwacht gewoon dat je vroeg of laat wel gewoon een kabinet hebt. Als dat dan niet lukt, dan doe je maar alsof.”

Wopke zit in hetzelfde schuitje, en heeft de pijnlijke waarheid nog niet aan zijn omgeving durven vertellen. “Als mensen aan mij vragen hoe het ervoor staat, zeg ik altijd dat ik daar op dit moment helaas niets over kan zeggen. Maar dat hou je uiteindelijk gewoon niet vol. Al die nieuwsgierige journalisten als je zogenaamd uit zo’n formatiegesprek komt, terwijl je eigenlijk binnen urenlang Bubble Trouble hebt gespeeld.”

“In het begin is het zo makkelijk om te doen alsof je nog ieder dag formeert. Maar uiteindelijk gaan mensen natuurlijk vragen waar het nieuwe kabinet blijft”, zegt Sigrid. “Dan ga je uit paniek maar hele verhalen ophangen over de ChristenUnie, en PvdA en GroenLinks, en hoe moeilijk het allemaal is. Je probeert steeds uitstel te krijgen om maar niet te hoeven vertellen dat je na de derde dag bent gestopt. Maar ooit loop je natuurlijk vast.”

Mariëtte Hamer gaat graag het gesprek aan met zogenaamde ‘spookministers’, in de hoop hen te kunnen helpen. “Klopt! Ik hou regelmatig gesprekken met mensen. Ja, dat gaat goed hoor, heel constructieve gesprekken, langs de lijnen van de inhoud et cetera, superboeiend. Ho, ik word gebeld sorry! Hallo?!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nadat ik ruzie had in de bieb van Bru (die ze eerder maar hebben afgebroken voor parking) die ik nodig had omdat thuis internet weg was, werd me nu de toegang geweigerd.
Ze houden van oppervlakkige praatjes die van verveling overlopen in roddel.
Ik kan respect hebben voor mensen maar als ze zelf geen respect hebben voor zichzelf vatten ze dat op als haat.
Achteraf zeggen ze dan: ‘Waarom heb je dat niet direct gezegd?” Omdat ze geen tijd hadden of energie toen ze aan het kletsen waren over mij.

Reageer
gravatar

Tja, en nieuwe verkiezingen zitten er ook niet in, want de zittende partijen zijn veel te bang dat Pieter Omtzigt met een eigen lijst gaat meedoen en dan zijn de poppen an het dansen.
Dus maar tot de volgende verkiezingen doormodderen !?

Reageer