Shutterstock / Martin Novak

Shutterstock / Martin Novak

Steeds meer studenten moeten hospiteren bij eigen ouders

'Eerlijk is eerlijk'

Wegens het grote tekort aan studentenhuizen dat de komende jaren zal verdubbelen, hebben veel ouders besloten hun eigen en andermans kinderen bij hen te laten hospiteren.

“Eerlijk is eerlijk”, zegt de 49-jarige Saskia, moeder van twee. “Er zijn een heleboel studenten die graag een kamer willen, dus moeten ook onze eigen kinderen daar maar eerlijk voor hospiteren.”

Zoon Ruben zit op de bank tussen wat andere studenten gepropt en is aan de beurt om zich voor te stellen: “Mijn eigen kamer houd ik misschien niet altijd netjes, maar de gemeenschappelijke ruimtes houd ik wel echt goed schoon.” Saskia krabbelt snel in haar aantekeningenboekje: “Gelul.”

Even later is dochter Tamara aan de beurt. “Ik ben natuurlijk nog jong, maar wel prima te porren voor een rustig avondje met een wijntje op de bank.” Al knikkend krabbelt Saskia weer in haar boekje: “Heerlijk, wijntje op de bank.”

Uiteindelijk behoort Tamara tot een van de gelukkigen. Ruben moet helaas het huis verlaten voor een 18-jarige student bedrijfskunde. “Die kon een nieuwe was-droogcombinatie voor ons meenemen van zijn ouders”, zegt Saskia.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *