Shutterstock: Martinbertrand.fr / Dutchmen Photography

Shutterstock: Martinbertrand.fr / Dutchmen Photography

Te veel partijen laaiend enthousiast over document Rutte en Kaag

Formatie loopt opnieuw vertraging op

Opnieuw is de toch al moeizame kabinetsformatie in een ingewikkelde situatie beland. Te veel partijen hebben zich laaiend enthousiast getoond over het ‘document op hoofdlijnen’ dat VVD en D66 de afgelopen maanden hebben geschreven. Informateur Mariëtte Hamer weet nu niet met welke partijen er onderhandeld moet gaan worden.

“Met of zonder GroenLinks, maar wij zijn erbij!” schrijft PvdA-leider Lilianne Ploumen op Twitter. “Wat mij betreft kunnen we de onderhandelingen verder overslaan, ik zet hier gewoon mijn handtekening onder.” Wopke Hoekstra, Jesse Klaver en Gert-Jan Segers laten zich op vergelijkbare wijze uit.

Onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt heeft laten weten terug te willen keren bij het CDA om deel uit te kunnen maken van de coalitie. “In welke functie maakt mij niet zoveel uit en van mij mag Rutte premier worden.

”De gevestigde partijen krijgen concurrentie van onder andere PVV en BIJ1. Geert Wilders en Sylvana Simons hebben een gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht waarin zij aankondigen over hun verschillen heen te stappen als zij deel mogen uitmaken van een kabinet op basis van het document op hoofdlijnen.

Informateur Hamer levert haar opdracht vanwege de ontwikkelingen weer in. Verwacht wordt dat de Tweede Kamer een of meerdere verkenners aanstelt die gaan onderzoeken welke partijen nu teleurgesteld moeten worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, dat plan is geklapt, het was in twee keer over toen de PvdD, overigens ten onrechte, dacht dat een vlotter watervervuiling is en ze opeens de gewoonte van Kampen ontdekten hoe die omgaan met koeien. Vastbinden aan de kerktoren, of misschien was dat laatste ook de reden dat Kaag iets tegen de CU heeft.

gravatar

Het beste kan er een loterij van worden gemaakt, dan is snel duidelijk welke partijen wel en niet mee mogen doen. Het regeringsprogramma zal daardoor niet worden aangetast.

Reageer
gravatar

Ik verkeerde in de veronderstelling dat dit een site vol prikkende en prikkelende satire is.
Nou wordt ons alweer de harde werkelijkheid geserveerd!
Dat moet beter!!!

Reageer
gravatar

Mijn commentaar waarin ik politiek links dagelijks in de Telegraf afmaak, is al ter perse. Zodoende heb wat tijd over om de taak van mijn zus over te nemen.

Ik kan mijn kritiek in enkele woorden samenvatten. De VVD, CDA en PVV worden vermeld, maar ik mis het Forum van mijn vriend Thierry (Baudet, red.). De geweldige verdiensten van deze partijen worden ten onrechte niet vermeld. Geheel ten onrechte worden PvdA en Groen Links genoemd.

Dus alleen blauwe en geen rode sterren, maar ik kan niet in de gesloten sterrenkast van Sonja.