NOS

NOS

Bijleveld over niet ophalen Afghaanse tolken: ‘We wilden toch minder vliegen met z’n allen?’

Door een weifelende houding is het Nederland niet gelukt om alle tolken en hun families op te halen uit Afghanistan. Hier is veel kritiek op, maar volgens minister Bijleveld is dat onterecht: “We wilden toch minder vliegen met z’n allen?”

“Ik had persoonlijk met alle liefde op tijd vliegtuigen gestuurd om iedereen daar op te halen, maar ik ging er vanuit dat daar geen draagvlak voor zou zijn in de samenleving”, zegt Bijleveld. “Ik dacht dat vooral de linker flank heel blij zou zijn met ons besluit geen enkel vliegtuig te sturen. Maar om een of andere reden is het nu toch weer niet goed.”

Bijleveld laat verder weten er alles aan te doen alsnog een oplossing te vinden voor het probleem: “We hebben vandaag besloten een aantal Sprinters te sturen om iedereen daar op te halen, deze komen ergens begin volgende week aan als alles meezit op het spoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De boerka heeft nog een gaasje om doorheen te kunnen kijken, de westerse vrouw heeft dat niet. Lgbtq is een directe voortzetting van de positie van de vrouw in Afghanistan, bedoeld als legitimering, die er nog niet was, van de bezetting door de VS, en de ‘bevrijding’. De operatie onder het mes op de tafel is de moderne variant van seks.
De wereld is dualistisch, voor en achter, boven en onder, dag en nacht, zomer en winter, goed en kwaad, licht en duister. De mensen zijn hier al zo ver dat ze met hun voorkant hun achterkant bestrijden, ze zijn als iemand die met zijn rechterarm zijn linkerarm afhakt.
Er zijn allerlei vormen van discriminatie waar nog geen duidelijke politieke term voor is, omdat het altijd plaatsvindt op dat ongedefinieerde vlak van de ziel waar de ware aard van mensen ontstaat. Immigratie is een gevolg van de leegte op dat vlak waardoor er veel meer vormen van discriminatie zijn ontstaan.

Reageer
gravatar

Meer daqn terechte keuze, ik weet dat er een zware afweging is gemaakt binnen Defensie, waarbij niet in het laatste geval de vliegtax en de CO2-compensatie van dat opgehaalde ISIS- cupcake meisje is doorgerekend tot zeker 3 cijfers achter de komma en dat Ank hoogstpersoonlijk een positieve afrondingsfactor heeft ingebracht, maar helaas.. 1 boom te veel opgestookt. Ank gaat echt niet over 1 nachtje ijs hoor…

Reageer
gravatar

Uiteraard worden er weer grote leugens verspreid over de beste Nederlandse worst. Verschrikkelijk! Gelukkig weet de fijnproever beter. En zij weten dat HOY-worst lekker, gezond en de beste oplossing voor het klimaat is!

gravatar

★★★
Ank Bijleveld-Schouten (59) heeft groot gelijk al is ze van de CDA. Toch moet ik wijzen op een grote omissie. Voor de lezertjes die het nieuws niet volgen, had vermeld moeten worden dat Ank minister van oorlog is.
Helaas moet ik daarvoor twee sterren in mindering brengen. Dit is mij uitspraak en daarmee zullen Tom en Jop het moeten doen.

Reageer
gravatar

Dat is haar uitspraak en daarmee moeten ook wij lezers het doen!

Dat mens verpest ons leesplezier. Kan ze geen vage kennis worden gemaakt, zodat we nog zelden van haar zullen horen?