Shutterstock: ultramansk

Shutterstock: ultramansk

Sorry, maar wat hebben mensen in de toekomst voor ons gedaan?

Nu de klimaatcrisis nijpender en nijpender wordt, wordt steeds vaker betoogd dat we aan toekomstige generaties moeten denken. Maar: wat hebben mensen in de toekomst ooit voor ons gedaan?

Mensen in de toekomst hebben vliegende auto’s en een geneesmiddel tegen kanker. Mensen in het heden hebben alleen rijdende auto’s en er gaan nog mensen dood aan kanker, dus dat kunnen wij in het heden goed gebruiken. Maar dan geven mensen in de toekomst ineens niet thuis. Leuk voor jullie dat jullie de communistische heilstaat of het koninkrijk Gods werkelijkheid hebben zien worden, maar het valt ons vies van jullie tegen dat jullie die verworvenheden niet met ons willen delen. Nu vragen wij: waarom zouden wij ons dan wel inspannen om het klimaat voor die onmensen in de toekomst te redden?

En als we er even van uitgaan dat mensen in de toekomst kunnen tijdreizen, waarom leefde Hitler dan tot 1945? Waarom is hij niet eerder – bijvoorbeeld in 1933 – omgebracht door iemand uit de toekomst? Wat doen mensen in de toekomst dan wel met hun wonderlijke technologie? Nog verder in de toekomst reizen? Weigeren mensen in de toekomst mensen in het heden uit de brand te helpen omdat ze nog een appeltje hebben te schillen met mensen nog verder in de toekomst? Zo leren wij jullie ware aard wel kennen, mensen in de toekomst.

Het is een schande. Zij geven niet om de mensen in het verleden. Het feit dat de mensen in de toekomst feitelijk onze kleinkinderen zijn, maakt het allemaal nog schrijnender. Geen respect voor hun voorouders, geen vinger voor ons uitsteken. Dus wij zeggen, mensen in de toekomst: we hopen dat jullie stikken van de hitte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo “niets gedaan”? We waarschuwen jullie op allerlei gebieden en dan lachen jullie ons uit en noemen ons “complotdenkers” of soortgelijke benamingen. Zoek het zelf maar verder uit, stelletje aarts-eigenwijze voorouders.

Reageer