Shutterstock / Michael Tubi

Shutterstock / Michael Tubi

Wereldleiders veroordelen ongeëvenaarde klimaatverandering in zeer scherpe bewoordingen

Regeringsleiders op de hele planeet hebben met afschuw gereageerd op het rapport van klimaatpanel IPCC. Zij veroordelen de ongeëvenaarde klimaatverandering in zeer scherpe bewoordingen.

“Dit kan en mag niet gebeuren”, zegt president Xi Jinping van China. “Hittegolven, smeltende ijskappen, hevige regenval, extreme droogte: dat mogen we op onze planeet nooit, maar dan ook nooit accepteren.”

Ook de Britse premier Boris Johnson is naar eigen zeggen ‘verbijsterd’. “Deze opwarming van de aarde is absoluut onacceptabel. Het Verenigd Koninkrijk staat zij aan zij met de slachtoffers van de gevolgen van klimaatverandering.”

“We moeten onze verschillen opzijzetten en ons als één man uitspreken tegen weersextremen en de stijging van de zeespiegel”, vindt ook de Amerikaanse president Joe Biden. “Genoeg is genoeg. Dit móét stoppen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Biden pleegt plagiaat. De uitspraak “genoeg is genoeg”, zoals genoegzaam bekend, zal door hem zijn verwoord als “enough is enough”, hetwelk reeds uit Shakespeare’s mond werd opgetekend na zijn bezoek aan Carre, waar Toon Hermans stellig verklaarde “un oeuf is en oeuf”.

Reageer