El Nariz Shutterstock

Onderzoek: we weten het allemaal eigenlijk al wel, maar doen toch niks

We weten het allemaal wel zo’n beetje, maar steken toch geen vinger uit. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. “Uit ons onderzoek blijkt dat we het meeste eigenlijk prima snappen. Het effect van menselijk handelen op klimaatverandering, de invloed van armoede op kansenongelijkheid, genoeg nachtrust krijgen om niet te dik of ongezond te worden: het is bekend. En toch doen we niets”, zegt een wetenschapper die aan het onderzoek mee deed. 

“We hebben goed naar de zaken gekeken en het blijkt niet alleen dat de kennis van nu meer dan voldoende is, en we er toch geen reet mee doen. Fascinerend.” 

Nu het onderzoek gepubliceerd is, richten de onderzoekers zich op een nieuwe vraag: in hoeverre speelt CO2 een rol in de verzuring van de oceanen?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze informatie klopt en kan ik bevestigen.

Dit stond ook in de Okki, Taptoe en Bobo van deze week. En we weten allemaal dat dit betrouwbare nieuwsbronnen zijn.

Reageer
gravatar

Ik doe wel degelijk iets tegen de primaire oorzaak van alle wereldproblemen. Dat is de overbevolking. Ik neuk namelijk alleen met door de WHO goedgekeurde condooms.

Reageer
gravatar

Nou, ik steek mijn vinger wel degelijk uit, om schuldigen aan te wijzen. Opvallend is dat deze schuldigen zich allemaal ver buiten mijn kring van vrienden en gelijkgestemden vinden. Maar ja, wat doe je daar aan?

Reageer