DWDD

DWDD

Dit is de invloed van Erik Scherder op je brein

Zes op de tien jongeren komen in hun jeugd al in aanraking met boeken of artikelen die geschreven zijn door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Volgens experts kan dit een zeer groot effect hebben op de ontwikkeling van het kinderbrein, met name vanwege de groeiende bewustwording van langzame individuele destructie.

“We adviseren jongeren altijd zo lang mogelijk hun eerste boek van Erik Scherder uit te stellen”, legt gedragspsycholoog Jacques Wevers uit. “Veel ouders denken: één hoofdstukje moet toch wel kunnen? Maar juist in dat kinderbrein is het centrale zenuwstelsel volop in ontwikkeling. Zo’n kind is dus veel gevoeliger voor de prikkelende conclusies van Erik.”

Volgens Wevers kunnen ouders prima zelf de risico’s van blootstelling aan Scherder verminderen. “Leg boeken van hem bijvoorbeeld ergens hoog in de kast en wis alle oude opnames van DWDD van je PC.” Hij erkent wel dat het lastig is om je kinderen te controleren als ze met vrienden afspreken. “Kinderen willen experimenteren. Het is dus logisch dat ze af en toe voor het stappen een keer een boek van Scherder opentrekken. Dat hou je niet tegen.”

Tot slot concludeert Wevers: “Wacht in ieder geval met het blootstellen aan Erik Scherder tot het kinderbrein volledig volgroeid is. Zo rond het 25ste levensjaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *