Photographee.eu / Shutterstock.com

Dit zijn de drie dingen waar mensen spijt van hebben op hun sterfbed

‘Ik heb in mijn leven niet genoeg ruimte gegeven voor midgetgolf’ 

Waar zou jij het meest spijt van hebben als je zou weten dat vandaag je laatste dag zou zijn? Een Canadese verpleegster die mensen in de laatste dagen van hun leven verzorgt heeft die vraag aan honderden mensen gesteld. Iets om over na te denken. Daarbij kwamen dezelfde antwoorden telkens terug:

1. ‘Ik heb in mijn leven niet genoeg ruimte gegeven voor midgetgolf’
Niet genoeg hebben gemidgetgolft staat met stip op nummer een. Als je eenmaal naar de middelbare school gaat en niet meer wordt uitgenodigd voor kinderfeestjes schieten bezoekjes aan de midgetgolfbaan er snel bij in. Pas op hun sterfbed beseffen mensen hoe zonde het is dat ze niet wat vaker tijd hebben vrijgemaakt om in Laage Vuursche een balletje om een stel strategisch geplaatste roze driehoeken te slaan.

2. ‘Ik wou dat ik mezelf had toegestaan vaker pannenkoeken te eten’
Veel mensen beseffen pas tegen het einde van hun leven dat het eten van pannenkoeken een keuze is. Diep van binnen verlangen we bijna allemaal naar een pannenkoek met banaan en kaneel maar zijn zijn we te bang om uit onze comfort zone te stappen. Intussen houden we onszelf voor dat die pannenkoek vanzelf wel een keer op ons pad komt. Een gemiste kans.

3. ‘Ik wou dat ik de moed had gehad om vaker nee te zeggen tegen lasergamen’
Het is een moment dat veel mensen op hun sterfbed meteen zullen herkennen: ze hebben te veel gelasergamed. Vijf, zes keer per week gingen ze in op uitnodigingen van vrienden om lekker met laserstralen op wildvreemden te schieten. Hadden ze dat niet gedaan, dan waren ze misschien een paar keer vaker naar de midgetgolfbaan gegaan en na afloop naar het pannenkoekenhuis.

Pas als mensen niet lang meer te leven hebben realiseren ze zich wat echt belangrijk is in het leven. Iets om over na te denken!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Au dat doet pijn maar Spijt is verstand wat te laat komt en door dit artikel zijn de luiken van mijn ogen gevallen. Krijg ik nu elke dag van dit soort speldeprikjes in mijn postbus? Daar ga ik spijt van krijgen?!

Reageer
gravatar

Zeeland, dat is toch de grootste escape room van de wereld? Het is ook nog nooit iemand gelukt uit deze escape room te ontsnappen binnen een uur.