DedMityay / Shutterstock.com

Nederlandse miljardair maakt eerste commerciële metroreis naar Bullewijk

10 minuten buiten de ring

De Nederlandse miljardair Frits Goldschmeding, bekend van Randstad, gaat zich mengen in de strijd om Amsterdam Bijlmer. Als eerste mens op aarde gaat hij een commerciële reis ondernemen naar metrohalte Bullewijk.

De afgelopen jaren heeft een team van Goldschmeding gewerkt aan een metrowagon die in staat is om Bullewijk te bereiken en veilig terug te keren binnen de ring. Na enkele mislukte tests waarbij de metrowagon ontplofte, of op een walvisstaart terechtkwam, zou het nu moeten lukken: 10 volle minuten doorbrengen buiten de ring.

Om mee te mogen moet je relatief diep in de buidel tasten. Een retour naar Centraal zal 5 euro kosten. De Nederlandse tiener Ralf Mackenbach (17) mag met Goldschmeding mee. Hij zegt: “Het moet heel bijzonder zijn om Amsterdam vanuit buiten de ring te zien. Een unieke kans, dit maak je niet snel nog een keer mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *