Shutterstock - ColorMaker & Wolf-photography

Shutterstock - ColorMaker & Wolf-photography

Annechien vindt haar buurt juist heel divers: ‘Naast mij woont een advocaat, daarnaast een chirurg en de buurman daarnaast zit in private equity’

De 41-jarige Annechien uit Amsterdam (manager finance & control) begrijpt niets van het nieuws dat hoger opgeleide mensen vaker in hun eigen bubbel leven. Haar buurt is juist heel divers. “Naast mij woont een advocaat, daarnaast een neurochirurg en de buurman daarnaast zit in het vastgoed.”

“Het is ook een hele fijne buurt. Je komt elkaar elke dag tegen bij de zuurdesembakker, op het schoolplein of bij de hockeyclub en iedereen maakt een praatje met elkaar. Ondanks alle verschillen. Zo komt de een aanrijden in een Tesla en de ander gewoon op een Urban Arrow.”

Of er ook mensen wonen van wie de ouders niet uit Nederland komen? “Ik geloof het wel, in de straat daar verderop zijn nog een paar sociale huurwoningen. Maar ik ken die mensen alleen van gezicht, ik kom daar niet zo vaak.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verzoek jullie de foto bij dit artikel te verwijderen. Op de foto staat niet Annechien maar iemand anders en hier is geen toestemming voor gegeven.

Reageer