Gerrit Bunt / fokke baarssen / Shutterstock

Gerrit Bunt / fokke baarssen / Shutterstock

Amsterdam gaat metrolijn naar Kaapstad aanleggen

De gemeente Amsterdam heeft een groot nieuwbouwproject aangekondigd: een metrolijn naar Kaapstad. Dit om te voldoen aan de reisbehoefte die heerst onder inwoners van de hoofdstad. Het project moet in 2030 afgerond zijn.

“We zien de laatste maanden dat de meeste reisbewegingen onder Amsterdammers tussen Amsterdam en Kaapstad zijn. Het lijkt ons daarom handig een gloednieuwe metrolijn aan te leggen die deze mensen vanaf 2030 gaat vervoeren en opstoppingen op het vliegveld wegwerkt”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In media is veel kritiek op het plan, maar dat is voor de woordvoerder niet nodig. “We hebben veel geleerd van de Noord/Zuidlijn, en daar lijkt dit project op.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *