Shutterstock / MyStockVideo

Rutte bezorgd: ‘Was de bedoeling dat volgende generatie klimaatverandering pas zou voelen’

Mark Rutte heeft uiteindelijk toch erkend dat de overstromingen in Limburg een gevolg zijn van klimaatverandering. De premier maakt zich zorgen: “Was de bedoeling dat volgende generatie het pas zou voelen.”

“We hebben altijd gedacht dat we de gevolgen konden doorschuiven naar jonge mensen en mensen die nog geboren moeten worden. Overstromingen, extreme hitte, orkanen, tornado’s, dat soort taferelen zijn bedoeld voor de generatie na ons, niet voor de mensen die nu leven. Dit is niet hoe we het land aan onszelf willen nalaten.”

Volgens de premier zijn de ontwikkelingen in Limburg echt te vroeg: “Wij volgen nu de uitspraak van de Urgenda-zaak bewust niet op omdat het iets voor later zou zijn. Je moet er niet aan denken dat we dat nu wel moeten gaan uitvoeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *