Fokke Baarssen / Shutterstock

Waarom willen Thuisbezorgd-koeriers niet integreren in de Nederlandse samenleving?

In Nederland heerst al langere tijd de indruk dat Thuisbezorgd-koeriers maar niet willen integreren in de Nederlandse samenleving. Zo zouden ze alleen maar bezig zijn met fietsen en ‘in groepjes bij elkaar staan’. Iemand die zich al jaren ergert aan de gesegregeerde groep, is de 44-jarige Leo uit Utrecht.

“Ik heb wel eens verhalen gehoord van koeriers die naar school gaan, maar zelf zie ik ze altijd maar hangen bij de snackbar en een beetje op hun telefoon zitten.” Een soortgelijk geluid komt van de 37-jarige Andries uit Den Bosch. “Persoonlijk ken ik zulke koeriers niet, maar het schijnt dat er geen fijne sfeer hangt binnen die groepen. Zo beweren ze dat ze zelf die oranje pakken willen dragen, maar volgens mij moet dat gewoon van hun werkgever.”

Inmiddels wordt er gepleit voor het verbieden van de thermo bezorgtas die vele koeriers op hun rug dragen. “Het past gewoon niet in het Nederlandse straatbeeld. Bovendien weet je nooit wat er in zo’n tas schuilt”, vertelt Andries. “Misschien wel een droog stuk kip of een bak slappe friet. Ik moet er niet aan denken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *