Shutterstock / YES Market Media

In Anthropocene Park doen de bezoekers of er niks aan de hand is terwijl ze stikken

Steven Spielberg komt dit najaar terug met een nieuwe film: Anthropocene Park. De futuristische thriller gaat over een nieuw amusementspark op een eiland voor de kust van Costa Rica, waar de bezoekers doen alsof er niks aan de hand is terwijl het park opwarmt en ze langzaam stikken in hun eigen uitstootgassen. 

Het plot van Anthropocene Park draait om een groep miljardairs die voor hun eigen gewin het park exploiteren terwijl ze niet nadenken over de consequenties van hun handelen. “Het vreemde is dat het bestuur van het park en het overgrote deel van de bezoekers de ideologie van deze miljardairs overneemt: ze vinden het allemaal wel best, zolang ze zelf lekker op vakantie kunnen”, zegt filmcriticus Karel van het Bot.

Filmliefhebber Hannes (23) heeft net de trailer gezien en is dolenthousiast. “Je ziet alleen maar mensen een beetje rondlopen en friet met vlees eten. En tegelijkertijd hangt er de hele tijd zo’n sfeertje van ‘shit is going down’. Geniaal bedacht.”

Hoewel de film op het eerste oog wat minder spectaculair overkomt dan Spielbergs andere werk, zeggen critici dat de film waarschijnlijk op het einde enorme set pieces gaat tonen. “In het park worden mensen die waarschuwen vooral genegeerd, dus dat is nog niet echt spannend te noemen. Maar het echte gruwelijke zit waarschijnlijk nog niet in de trailer”, zegt Van het Bot. “Het is dan ook meer een slow burn dan een constant actiespektakel. Iets zegt mij dat er tegen het einde wel echt heel gruwelijke dingen gaan gebeuren. Spielberg kennende gaat het hoe dan ook helemaal mis in dat park.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *