Shutterstock / DCStockPhotography

Traag en slecht betaald onderzoek gestart naar intimidatie promovendi

Na het nieuws van intimidatie door promotors op Nederlandse universiteiten, heeft de Universiteit Utrecht een traag en slecht betaald onderzoek opgezet dat uiteindelijk niemand zal lezen. 

Het onderzoek zal vijf jaar duren en nog drie keer van focus veranderen, laat de universiteit weten. De motivatie onder de onderzoekers zal ook ver te zoeken zijn, zij zullen al snel steeds vaker dromen van een toekomst buiten het onderzoek naar de onderzoekswereld.

Aan het theoretisch kader wordt minstens drie jaar besteed en iemand gaat alles van Derrida en Paul Crutzen lezen waar vervolgens niets van in de tekst zal zijn terug te lezen. De begeleiders van het onderzoek doen alsof ze het steunen, maar zijn eigenlijk meer bezig met hun eigen fondsen en carrière veiligstellen dan het goed begeleiden van hun junior-onderzoekers, als ze ze al niet proberen te neuken of onder enorme druk zetten om tussentijds in journals te publiceren.

Naar verwachting zal het tergend trage onderzoek over vijf jaar inhoudelijk volledig zijn gevormd naar de wensen van de promotor, waarna het in een ringband met plastic kaftje aan familie en vrienden wordt uitgedeeld.

Minister Van Engelshoven ‘kijkt ernaar uit’ het onderzoek straks ‘te negeren’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte redactie. Het moet natuurlijk wel satire blijven! Met gewoon nieuws worden we al lastig gevallen op andere websites.

Reageer