Shutterstock / Gorgev

Inbreek Management Team adviseert: ga zo veel mogelijk naar buiten

‘Vooral ‘s nachts’

Als het aan het Inbreek Management Team (IMT) ligt, gaan mensen ‘s nachts zoveel mogelijk naar buiten, en nemen ze lange vakantie op. Desnoods in landen waar een negatief corona-advies geldt.

“Altijd maar in diezelfde woning verblijven, opgesloten tussen je dure stereo-installatie en de sieraden van oudtante Heidemarie, daar wordt niemand vrolijk van”, aldus IMT-voorzitter Jaap (“nee, geen achternaam”). “Lekker er even helemaal tussenuit, dat hebben jullie wel verdiend. Vergeet vooral te checken of de ramen en deuren goed op slot zitten, of laat de sleutel achter onder een steen naast de voordeur. Dat scheelt later weer reparatiewerk aan je ramen of deuren.”

Hoewel de leden van het IMT stuk voor stuk een uitstekende track record hebben als het gaat om inbraak en diefstal, groeit de kritiek op hun adviezen: “Deze mensen willen ons allemaal buitenhouden, maar zitten er niet teveel dezelfde soort mensen in?”, zegt Suzanna van Beek van het Red Team. “Waar zijn de sociologen? De gedragswetenschappers? Ik zie alleen maar slecht geschoren mannen in een leren jack die naar shag ruiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is ook een Outbreak Management Team (OMT), Organiseren zij ontsnappingen uit de gevangenissen ?
Pas maar op, vooral met die Taghi.

Reageer