OPEN Rotterdam / YT

Nipte meerderheid verkiest excuses voor slavernij boven herinvoering ervan

‘Kiezen uit twee kwaden’

Een kleine meerderheid van de Nederlanders is voorstander van het aanbieden van excuses voor slavernijverleden als het alternatief zou zijn om de slavernij opnieuw in te voeren. Dat blijkt uit een peiling onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

“Ik ben zeker geen voorstander van excuses”, benadrukt een deelnemer. “Maar herinvoering gaat me ook te ver. Het is kiezen uit twee kwaden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Schurken waren het wel in die tijd.
Dat type bestaat nog steeds maar is meestal niet racistisch. Ze kunnen geen onderscheid maken.

Reageer
gravatar

Maitreya, vind het vervelend dat je het n*woord gebruikt. Anno 2021 kan dit echt niet. Je moet je schamen.

gravatar

Ik zag ergens een duur hotel ontstaan, ze wilden gelijk de hele buurt claimen na eerst wat gekonkel om hun achterlijke manipulatie niet al te veel op te laten vallen. Ze wilden bijvoorbeeld alle bomen laten kappen om beter in de kijker te staan. Ze schepten daar zelfs over op.
Tegelijkertijd kwamen schijnbaar ongerelateerd de verhalen van slavernij in het verleden los. Het enig overgebleven argument in iedere burenruzie van dit soort. Het zijn sociale reflexen.
Ze hadden in die tijd niks, geen enkele werktuigen ook. In het Japans zijn de woorden voor bestek nog steeds Nederlands.

Reageer
gravatar

In alle Europese havensteden werd Nederlands gesproken.
Na de afschaffing van de slavernij dachten ze dat ze dezelfde mensen nog terug in dienst zouden krijgen als normale werknemers.
Maar ze hebben hun stammenstrijd voortgezet.

Overigens. Bill Cosby de komiek-acteur die lezingen gaf over familiewaarden, en door wel 60 vrouwen van drogering en verkrachting werd beschuldigd en uiteindelijk veroordeeld werd, is uit de gevangenis vrijgelaten na een laat ontdekte procedurefout.

gravatar

Uiteraard siert het jullie Belgen dat jullie de grootste slaven, de Walen buiten beschouwing laten. Gaat goed met dat land van jou.

gravatar

Wie buiten mijzelf zal ik eens verplichten tot excuses? Ga er een nachtje over slapen. Kom ik morgen niet terug, dan zal ik daar mijn excuses voor aanbieden, mocht daar behoefte aan zijn.

gravatar

Edele Heer, U bedoelde natuurlijk: keizers, koningen, admiraals, alsmede iedereen die op een gouden pot heeft gepoept.