Shutterstock / Christophe Cappelli

Shutterstock / Christophe Cappelli

Kabinet wil voormalige koloniën dwingen om excuses te accepteren

Het kabinet wil deze maand excuses aanbieden voor het Nederlandse slavernijverleden. Het is echter nog onduidelijk hoe de inwoners van de voormalige koloniën zullen reageren op de excuses. Om gezichtsverlies te voorkomen wil het kabinet de landen daarom dwingen om de excuses te aanvaarden.

Diverse bewindslieden zullen op 19 december de Atlantische Oceaan oversteken om Suriname en het Caribische deel van het Koninkrijk te bezoeken. Zij hebben de volmacht gekregen om de boodschap van het kabinet op te leggen aan de lokale bevolking. Tegenspraak zal niet worden geduld.

Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte zullen vooralsnog niet actief deelnemen aan het forceren van de excuses. Wel zegt Rutte dat de koning zich, indien nodig, met de kwestie gaat bemoeien. “Alles om ervoor te zorgen dat Suriname en de Antillen onze excuses accepteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt mij een goed plan om bezig te zijn met dingen van zo’n 200 jaar terug als je inwoners massaal in de armoede storten. Een pracht voorbeeld van goed leiderschap!

Reageer