Shutterstock

Djuna dankbaar voor opgroeien met Disney-films vanwege realistische verwachtingen over liefde

Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest; het zijn stuk voor stuk klassiekers over de liefde. Zo ook voor de 22-jarige Djuna: “Dankzij Disney weet ik precies hoe mijn prins er later uitziet: lang, gespierd en met ouderwetse man-vrouw-ideeën. Deze films hebben me echt geholpen in mijn leven.”

“Ik ben niet zo assertief op datingapps enzo, dat is gewoon niet mijn ding”, zegt Djuna terwijl ze haar prinsessenjurk schikt. “Heel lang liggen slapen in een glazen kist daarentegen wel. En schoenen kwijtraken ben ik ook goed in. Alle vertrouwen dus.”

Djuna kijkt met verbazing naar mensen om haar heen die zonder Disney zijn opgegroeid. “Een vriendin van me heeft laatst samen met haar vriendin een samenlevingscontract ondertekend. En nu hebben ze een vet dure hypotheek en zijn ze bezig met een vruchtbaarheidstraject. Ik weet niet waar ze dat vandaan hebben hoor, Mulan deed dat echt niet.”

“Laatst zat ik toch stiekem even op een app. Toen zag ik een jongen die best wel hot was. Even raakte ik in de verleiding om ‘m naar rechts te swipen. Maar toen dacht ik: nee, ik moet gewoon diepverstopt in een kasteeltoren wachten tot een man naar mij toe komt, dat is wel zo realistisch. En dat hoeft echt niet galopperend op een paard ofzo te zijn. Of in een koets gemaakt van pompoen. Een Tesla is ook prima.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *