Shutterstock / Studio Speld

Nieuw bordspel verovert Nederland: Handleiding

Nederland is momenteel in de ban van een nieuw bordspel: Handleiding. Een spel waarbij jij aan je teamgenoten moet uitleggen hoe het spel werkt. Lukt het je binnen negentig minuten om de spelregels voor iedereen duidelijk te hebben? Dan heb je gewonnen!

Willen je medespelers halverwege de uitleg toch liever monopoly, Qwixx of Ticket to Ride spelen, omdat ze de spelregels niet snappen? Dan moet je een tandje bijzetten. Zeggen je vrienden dat je het nog één keer mag voorlezen? Pas op: misschien bluffen ze en bedoelen ze het ironisch. Trap je in de bluf en staat een van je vrienden op om chips te pakken, dan gaat de beurt naar iemand anders. Naar wie? Het is aan jou om dat te uit te zoeken. Het is jouw beurt.

Zodra iemand een ander bordspel uit de kast pakt, heb je verloren. Haalt iemand mens-erger-je-niet uit de kast? In dat geval heb je verloren én moet je vier keer onder de tafel doorkruipen.

Handleiding is te spelen voor alle leeftijden tussen 3 en 99 jaar, behalve door mensen van 47 jaar. Waarom? Leg het maar uit; het is nog steeds jouw beurt.

Handleiding wordt geleverd met een handleiding, een zandloper, een kruiwagentje, een rad waar je aan kunt draaien, speelgeld, zogenaamde luck coins en een fiche met een blauw vraagteken waarvan de functie niet duidelijk is.

Raak je niet uitgespeeld? Koop dan ook de uitbreidingsset Handleiding spelregels en Handleiding steden en ridders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *