Shutterstock / BearFotos

Shutterstock / BearFotos

Bordspel vermeldt op doos hoelang het duurt voordat er ruzie is

Steeds meer bordspellen vermelden op de verpakking hoelang het gemiddeld duurt tot er ruzie uitbreekt. “Dit kan gezinnen veel teleurstelling besparen”, aldus een woordvoerder van Hasbro.

“De minimale leeftijd en speeltijd zijn hartstikke handig natuurlijk, maar wat je echt wil weten, is hoelang je het volhoudt om vredig bij elkaar aan tafel te zitten. Zeker voor gezinnen is dat essentiële info. Als de gemiddelde tijd tot ruzie maar 30 minuten is, kun je besluiten dat je er beter niet aan kan beginnen.”

De tijd op de verpakking is gebaseerd op verschillende factoren. Als het meer dan acht bladzijden kost om de spelregels uit te leggen, is er gemiddeld sneller ruzie. Als het makkelijk is om vals te spelen, ook. Daarnaast wordt de tijd tot ruzie korter als spelers kunnen winnen en verliezen.

Zoals met de speeltijd, is de tijd tot ruzie niet altijd accuraat. “Het aantal minuten tot ruzie kan enorm verschillen. Als je een familielid hebt dat niet tegen zijn of haar verlies kan, gaat het veel sneller mis. En ruzie over of het spel leuk is heeft echt te maken met hoe de sfeer in het algemeen is.”

De woordvoerder van Hasbro weet goed waar het idee vandaan kwam. “Monopoly.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Partij voor de vorm continueert staand beieid met verdere afbraak van stokpaardjes. Probleem agenda gegarandeerd, verder vetragen, geen woord over krimp economie. Macht bijna compleet uitgehold door gebrekkig partijmodel en wankelende Davod ster door een madame met 16 pijpekrullen in de bus gisteren. 16 horsepower vreemd manldaat briefing zeker eeer gemist. Ik wens Leopold nog viel spass met de opgeklopte kampgeist

Reageer
gravatar

Ik hoorde zondag dat de vacature als twitter blaffer vacant is. De eigen bedrijdspoedel staat nu zelf voor de klas.