successo images / shutterstock.com

Boekenweekgeschenk 2021: een bluetooth speaker

Om mensen te stimuleren meer te gaan lezen krijgt iedereen tijdens de Boekenweek bij aankoop van een boek een bluetooth speaker cadeau. Het gaat om een draadloos boxje dat tot anderhalve meter onder water kan en op één acculading tot wel twaalf uur muziek kan afspelen. Ideaal voor een middagje strand of om mee te nemen op vakantie.

De speaker is volgens Eveline Aendekerk, directeur van het CPNB, dé manier om Nederland weer aan het lezen te krijgen. “We hebben tientallen jaren mensen proberen te verleiden tot het lezen van boeken door ze gratis boeken te geven, maar dat is bij nader inzien toch wat vreemd, als je er goed over nadenkt. Het grootste deel van onze doelgroep heeft helemaal niets met boeken, die schrik je er juist mee af. Je gaat ook niemand overhalen om een controleafspraak bij de mondhygiënist te maken door ze een gratis tweede afspraak aan te bieden.”

Het thema van de boekenweek is dit jaar Tweestrijd. Volgens audiofabrikant JBL, die dit jaar de eer had om het boekenweekgeschenk te maken, past de bluetooth speaker hier perfect bij. “We hebben de box ontworpen met de gebeurtenissen van afgelopen jaar in het hoofd. De coronacrisis, Black Lives Matter, de avondklokrellen, maar ook de terugkeer van ouderwetse hobby’s als puzzelen, breien, skeeleren, naaien, jeu de boulen, hoela-hoepen, scrapbooken, broodbakken, masturberen, tuinieren en noem het maar op. Dus ja, wat was het thema ook alweer zei je? Oja, Tweestrijd. Daar past de bluetooth speaker dus perfect bij. Of niet. Maar dat maakt niet uit: hij knalt echt super hard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben van de generatie die lezen heeft geleerd van het ‘aap-noot-mies plankje’ en waar een luidspreker met bananenstekkers (eigenlijk stekers) aan de geluidsbron werden gekoppeld. Van een blauwe tand had niemand nog gehoord, zoals plak op de tanden ook onbekend was. En nu ineens dit Boekenweekgeschenk? Moet ik dit in mijn boekenbibliotheek bewaren of in mijn discotheek? Heeft men deze Boekenwekengeschenken niet meer? https://www.youtube.com/watch?v=_5lrRB6Pa-M

Reageer
gravatar

Mispoes, een speaker is voorzitter van het Britse House of Parliaments.
Blue tooth is een tand die er niet erg gezond uitziet.
Een box is de verblijfplaats van kinderen, die nog niet voldoende kunnen lopen.