Man zet op LinkedIn dat hij een havo-diploma heeft, maar makkelijk vwo had kunnen doen

Man zet op LinkedIn dat hij een havo-diploma heeft, maar makkelijk vwo had kunnen doen

De 29-jarige Robert is al een tijdje op zoek naar een baan en besloot daarom zijn LinkedIn op te pimpen. Wanneer hij bij het kopje ‘Onderwijs’ is, vult hij netjes in dat hij zijn havo op De Goudse Waarden in 2010 heeft afgerond, met daarbij de opmerking dat hij vwo wel had aangekund.

“Kijk je kan wel gewoon havo neerzetten, maar veel recruiters en werkgevers zullen meer onder de indruk zijn als ik vwo werk- en denkniveau aangeef. Wat ik ook echt heb”, legt Robert uit. “Neem bijvoorbeeld geschiedenis. Ik keek wel eens in het geschiedenisboek van mijn vrienden en vergeleek dit met de mijne. Dat verschil was echt niet heel groot, in mijn ogen. Dat had ik ook makkelijk gekund, ik had er gewoon geen zin in.”

Nu hij erover nadenkt, is wat hij deed eigenlijk meer indrukwekkend, besluit Robert. “Dat waren allemaal van die mensen die echt hele dagen zaten te leren voor een proefwerk. In mijn ogen ben je dan niet echt slim. Terwijl ik helemaal niks deed en ook een diploma haalde. Oké, ik deed er misschien een jaartje langer over, maar wat maakt dat nou uit. Toen liep ik dus weer precies gelijk met al die vwo’ers. En ja, ik had ook economie op de universiteit kunnen gaan studeren in plaats van commerciële economie op het HBO. En dat dan wel af kunnen maken. En dan daarna een master, en nog promotieonderzoek. Maar nogmaals: dat is gewoon niet mijn ding.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In mijn cv heb ik alles gezet wat ik had kunnen worden. Begint die recruiter te zeuren dat het te lang is. Laat hem eens wat moeite doen.

Reageer
gravatar

Ik heb gisteren een vrachtwagen in de prak gereden, komt zo’n ambtenaartje van de politie mij om m’n rijbewijs vragen. “Meneer, u heeft geen geldig rijbewijs, u heeft voor deze combinatie een CE-rijbewijs nodig”.

Ja, hallo, ik heb toch BE-rijbewijs? Ik heb hem ook gezegd dat ik best CE had kunnen doen, maar dat vond meneer niet voldoende.

Ik hoop maar dat ik bij de zitting een havo-geschoolde rechter krijg die makkelijk vwo had kunnen doen.

Reageer
gravatar

Ik had via mulo en KMA Chef van de Generale Staf kunnen worden, maar ik ben atheïst en werd daarom niet toegelaten tot de Katholieke Militaire Academie in Breda.

Reageer
gravatar

Er is onduidelijkheid over de hbo-opleiding van de 29-jarige Robert. Op LinkedIn staat dat hij op de Hogeschool Amsterdam Bedrijfskunde heeft gestudeerd. Maar het artikel vermeldt dat hij ergens hbo commerciële economie heeft gedaan.

Voor beide studierichtingen behoeft men overigens niet de slimste leerling op de havo te zijn.

Reageer