YT / GroenLinks

Transparant GroenLinks: ‘We sputteren nog even en gaan dan met Rutte onderhandelen’

Partij maakt werk van open bestuursstijl

Een nieuwe, open bestuursstijl: er wordt de laatste tijd veel over gepraat in politiek Den Haag. GroenLinks brengt de transparantie nu als eerste partij in de praktijk. Partijleider Jesse Klaver heeft aangekondigd dat hij nog enkele weken gaat sputteren, om daarna met Mark Rutte te gaan onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet.

“Ik wil dat het voor iedere burger duidelijk is wat wij gaan doen”, zegt Klaver. “GroenLinks zal rond de gesprekken met informateur Hamer nog een tijdje moeilijk doen over de persoon van Rutte en af en toe termen als ‘macht en tegenmacht’ laten vallen. Gaandeweg wordt dat minder, waarna ik zal verklaren dat er een inhoudelijke basis is om de gesprekken aan te gaan, dat het land geregeerd moet worden en dat de poppetjes ondergeschikt zijn aan de grote uitdagingen waar we met elkaar voor staan.”

De PvdA vindt de concrete stap van GroenLinks ‘interessant’, maar wil zelf zo ver niet gaan. Partijleider Lilianne Ploumen: “Sommige aspecten van de oude bestuursstijl zijn zo gek nog niet. Ik houd mijn kaarten tegen de borst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Betty (?), die webcam van jou zal het niet lukken om mij een orgasme te bezorgen. Zelfs een kast vol opblaaspoppen is het niet gelukt.

gravatar

Is transparant net zo iets als transpirerend ? Want dat kan ik mij wel voorstellen als Klaver met Rutte in de slag moet.

Reageer