Nils Versemann / Shutterstock.com

Industrie krijgt 8,3 miljard subsidie om CO2 op te slaan in atmosfeer

De Nederlandse overheid stelt jaarlijks 8,3 miljard euro beschikbaar aan een project om CO2 op te slaan in de atmosfeer. Aan het project werken bedrijven als KLM en Shell mee door grote hoeveelheden olie en gas te verbranden – zo komt CO2 die nu nog in de grond is opgeslagen vrij, om naar de atmosfeer te worden verplaatst.

Demissionair minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken en Klimaat zegt dat de subsidies nodig zijn om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen. “Met een paar windmolens en een kerncentrale haal je die niet. Als we willen dat de opwarming van de aarde onder de 2 of zelfs 1,5 graden blijft moet je ook onconventionele maatregelen durven nemen.”

Van ‘t Wout: “Uiteindelijk wil je misschien dat de economie helemaal duurzaam wordt. Maar voor sommige takken van de industrie is dat gewoon buitengewoon lastig. Of het heeft wat tijd nodig. Daarom is het mooi dat we bedrijven tijdelijk helpen met deze oplossing.”

Volgens Van ‘t Wout blijft het door de subsidie mogelijk om onrendabele kolencentrales draaiende houden en de prijzen van vliegtickets kunstmatig omlaag te krijgen. Ook biedt het een fabriek als Tata Steel de mogelijkheid om de leefomgeving goedkoop van een mooi laagje grafiet laten voorzien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het geeft een enorme besparing op infrastruktuur.
De schoorstenen hebben we al.

Kunnen we dat geld mooi extra in het milieu stoppen.

‘s Kijken wat we nog meer kunnen eufemisteren (milieu-term).

gravatar

Hey..✅✅ Are you se︆︆x giant? ❤❤ i wait you here!! ✅✅Wr︆︆ite me!! >> u︆︆tk︆︆a.︆︆︆︆ su/girl2742

Reageer