MediaClemm / Shutterstock.com

Eva na twee weken wekkers zetten erin geslaagd op het nippertje uitstel voor belastingaangifte aan te vragen

De 28-jarige Eva heeft het op het nippertje gehaald: tien minuten voor het sluiten van de Belastingtelefoon heeft ze uitstel aan kunnen vragen voor haar inkomstenbelasting. De aangifte van Eva hoeft nu gelukkig niet op 8 mei, maar pas op 1 september binnen te zijn.

Een hele opluchting, zegt Eva. “Ik krijg altijd zoveel buikpijn van die belastingaangifte. Elk jaar raak ik er maanden van tevoren al gestrest van.” Eigenlijk zou ze een boekhouder moeten nemen, maar ook bij die gedachte schiet Eva in paniek. “Dan denk ik: wat als die boekhouder erachter komt dat ik de afgelopen jaren alles verkeerd heb gedaan en de belastingdienst mijn hele huis komt leeghalen? Ohhhh ik voel het helemaal in mijn nek trekken. Nee, dan heb ik toch liever haaruitval en dat ik ’s nachts af en toe een keertje schreeuwend wakker word. Een halve ochtend hyperventileren zodra er een blauwe envelop op de mat valt en elke keer hartkloppingen als ik voorbij de la loop waar al die enveloppen ongeopend in liggen, dat neem ik op de koop toe.” 

Maar de komende weken heeft Eva nergens last van. “Deze hele maand kan ik even bijkomen van de stress rond dat uitstellen. Nou, en dan in juni maar eens echt op zoek gaan naar goede boekhoudsoftware en dan in juli alles netjes invullen. Dan heb ik augustus nog om alles na te lopen en kan ik op de laatste dag van de maand hopelijk een manier vinden om nog een keertje uitstel aan te vragen omdat het er toch niet van is gekomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tip voor de “brievenbus” van de De Speld en de De Pin.

NEE: prostitués, souteneurs en madammen