Shutterstock / ComposedPix

Shutterstock / ComposedPix

Liz Truss: ‘Door nu belastingen te verlagen voor de rijken profiteren uiteindelijk de voedselbanken’

Lagere belastingen voor de rijken in Groot-Brittannië is uiteindelijk ook heel goed voor de voedselbanken. Dat stelt Britse premier Liz Truss. “Ons ‘trickle down’-economisch beleid gaat geweldig nieuws zijn voor de voedselbanken in ons land”, zegt Truss. “De rijksten van de samenleving gaan een doel nodig hebben voor hun filantropische giften, en wat is een beter doel denkbaar dan de voedselbank?”

Truss gelooft ook dat de de toeloop naar voedselbanken erg goed gaat zijn voor ze. “Meer Britse klanten, meer Britse goederen die worden verplaatst, meer varkensvlees! En bovendien kunnen rijken die geld doneren aan de voedselbank die schenking weer aftrekken van de belasting.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Trikkel Daun”: onmiddellijk overnemen hier.
Briljant concept. Al het geld naar de rijken en die geven het dan aan de armen.
Dat niemand daar eerder op gekomen is.

Reageer
gravatar

Iemand die zwemt in het geld heeft nog steeds dezelfde basisbehoeften…zoals nog meer geld bijvoorbeeld. Die persoon gaat niet ineens meer kleding, voedsel, en dergelijke kopen. Zijn wij nou zo slim, of zijn zij nou zo dom?

gravatar

Wat Lis Truz nodig heeft is de nieuwste tophit van DJ Whiskas: De Brekkies 4 Life ‘Sheba-remix’.

Nu verkrijgbaar op CD, MC en LP!

Van Dino natuurlijk!

Reageer
gravatar

Als je de rijken extra belast kunnen ze minder aan de armen geven. Wie komt er dan voor de armen op?
Je hebt dus het briljant idee van Truss niet begrepen.

gravatar

Maar Mark, wist je niet dat je dit plan in iets afgeslankte vorm al jaren uitvoert? Tot nu toe is de helft gelukt. De rijken zijn rijker geworden. Nu moeten ze het geld alleen nog doorgeven aan de armen. De rijken hebben echter besloten om eerst nog rijker te worden, zodat ze later nog meer aan de armen kunnen geven.