Shutterstock / Fred Duval

Shutterstock / Fred Duval

Conservatieven weigeren verkiezingen: ‘Die veroorzaken politieke instabiliteit’

Nu Liz Truss is teruggetreden als Britse premier zou het ergens logisch zijn nieuwe algemene verkiezingen uit te schrijven. De Britse Conservatieve partij weigert dat echter te doen: “dat zou nu te zeer zorgen voor politieke instabliteit”, zegt een lid van de partij.

“Met het aftreden van Truss en de economische ellende die zij heeft veroorzaakt heeft dit land meer dan ooit te voren het soort rust en stabiliteit nodig dat eigenlijk alleen wij als Conservatieven kunnen leveren. Algemene verkiezingen zouden daar alleen maar afbreuk aan kunnen doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Engelse conservatieven hebben het nodige geleerd van onze moderne traditie.
Hier kan de regeringsleider ook struikelen, maar hij blijft na verkiezingen zitten waar hij zit. In het torentje. Dus verkiezingen hebben geen enkele zin.

Reageer