fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Werkgever vindt dat overheid die hem steunpakket gaf zich niet met lonen moet bemoeien

Hij is op z’n zachtst gezegd geïrriteerd door de oproep van het kabinet om de lonen te verhogen. Topman David Swann Lassche van kledingketen Primark vindt niet dat de overheid die zijn bedrijf miljoenen aan coronasteun gaf zich met de salarissen van zijn medewerkers zou moeten bemoeien.

“Het kabinet gaat daar niet over”, zegt Swann Lassche gedecideerd als hij geconfronteerd wordt met de wens van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken. “We hebben het in Nederland zo geregeld dat werkgevers en werknemers daar samen afspraken over maken. Laat ze zich in Den Haag bezighouden met hun eigen verantwoordelijkheden, zoals het samenstellen van steunpakketten voor bedrijven in zwaar weer.”

Ook Ruud van Dusschoten, CEO van de in de financiële crisis van 2008 met miljardensteun geredde ING, vindt dat het kabinet voor zijn beurt spreekt. “De minister heeft makkelijk praten, maar bij de bank hebben we verstand van geld. Laat de overheid eerst haar eigen zaakjes maar eens op orde hebben.”

Hoewel de overheid over belastingen gaat, keren beide werkgevers zich ook tegen het idee om bedrijven zwaarder te belasten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als iedereen in loondienst vandaag nog gaat stoppen met betalen van belastingen, is het gedonder in no time opgelost. Bovendien wordt op deze manier de dienst ook niet overbelast, waar die muts Van Gennip zo bang voor is.

Reageer