Shutterstock: MattLPhotography

Wat is het beste biertje om woensdag te bestellen als de ziekenhuizen overgaan op Code Zwart?

Woensdag is het eindelijk zover: dat eerste biertje op een zonnig terras. Heerlijk! Maar het is misschien ook de dag dag ziekenhuizen overgaan op code zwart. Wat is dan een passend biertje om te drinken?

In de lente opteren veel mensen voor een witbiertje. Het frisse citrusachtige karakter maakt het witbiertje tot een echte publiekslieveling, maar het sluit niet echt aan bij de verschrikkingen op de IC, waar artsen moeten beslissen wie er blijft leven en wie niet. Dat vraagt wellicht om een wat steviger biertje.

Een Ierse stout is een goede optie. Donker en zwaar, als de dagen van het zorgpersoneel dat niet op het terras kan komen zitten. Maar de Ierse Stout is een echt winterbier, en dat strookt weer niet met die eerste lentedag. Helaas, ook dit bier moeten wij helaas afraden.

Gelukkig hebben wij de oplossing gevonden in kriekbier. Een lekker fruitig biertje dat zegt “ik haat mezelf” en “wat moeten mijn ouders zich schamen”. Kortom, een biertje dat perfect past bij de eerste lentedag én een naderend zorginfarct. Proost!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee-nee-nee, er zijn maar een paar mogelijkheden.
Over het algemeen eigenlijk niet te zuipen overigens.

– Guinness
– Alle Belgische dubbels.
– du Bocq Gauloise. Smaakt en ziet er inderdaad uit als asbakspoeling.
– Dropwater, bij voorkeur van zoute drop.

Reageer
gravatar

Natuurlijk zwart bier. Wat anders?

Bijvoorbeeld: Guinness Draught Stout, Korean Black, 8.6 Black en Alexander Beer Black.

Ook geschikt voor het samenzijn na een uitvaart.
Zwarte koffie is ook niet verkeerd.

Reageer