Beeld: NOS

Party-Roy: ‘Het leven is een fieldlab maar je moet zelf de toegangstesten betalen’

Met de goedkeuring van het Janssen-vaccin, de aanstaande versoepelingen en de heropening van terrassen kijken veel mensen uit naar een zorgeloze zomer vol plezier. Party-Roy, het feestbeest dat als kind in een ketel Blue Curaçao is gevallen, liet na lange radiostilte ook weer van zich horen: “Het leven is een fieldlab maar je moet wel zelf de toegangstest betalen.”

In oktober liet de gangmaker zijn lichaam nog invriezen omdat er tijdens een pandemie geen ruimte was voor feest. Nu volgens demissionair premier Rutte het einde in zicht is werd Party-Roy, a.k.a. meneer feestmuis die altijd uit de fuifruif snuift, alvast ontdooid. Kijkt hij ook zo uit naar een feestje? “Het leven is een fieldlab, maar hou je mondkapje nog maar wel op en blijf op veilige afstand. Zoals ik altijd zeg: WAAR IS DAT FEESTJE? Op daartoe aangewezen plekken met goedkeuring van de gemeente.”

De pretdirigent is zichtbaar ongemakkelijk na zijn maandenlange artificiële winterslaap. Naar eigen zeggen heeft hij 26 uur lang naar TikTok-video’s gekeken voor hij klaar was om de toegestroomde menigte te woord te staan. Met een lege blik vertelt Party-Roy, de doorgewinterde feestmatroos van de zeven pretzeeën, hoe de aangekondigde versoepelingen de mensen weer de vrijheid moeten geven om van het leven te genieten. “Het leven is een fieldlab, maar je moet jezelf wel een houding zien te geven in een polonaise van mensen die zich minder en minder aan de regels houden, terwijl je nog niet gevaccineerd bent, de toegangstesten niet garanderen dat je negatief of niet besmettelijk bent en nieuwe resistente varianten de huidige situatie nog wel jaren kunnen laten dooretteren. Let’s go baby. I wanna see the rainbow high in the sky.”

Kortom, de roaring twenties komen eraan en de summer of love kan niet snel genoeg beginnen. “Let’s gooo!” roept de enigmatische partyboy weinig overtuigend alvorens hij in een uiterst normale tred terug naar huis loopt om TikTok-filmpjes te kijken in bed. Tot ziens Party-Roy!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alinaa, je hebt in één opzicht groot gelijk. Over andere opzichten denk ik anders.

De beide auteurs hadden te weinig tijd om een kort stukje te schrijven. Ze moesten zich waarschijnlijk haasten om bij het illegale massale besmettingsfeest te zijn, voordat de ruiterij en het loopvolk van de politie de boel komt verstoren.

gravatar

Let maar niet op Alinaa 21. Ze is dan al wel 21 jaar oud, maar ze kijkt nog steeds in de onderbroekjes van kleine jongens die zich in de zandbak vies maken.