salajean / Shutterstock

Party-Roy voelt zich erg verantwoordelijk voor zijn hoofdtaak deze festivalzomer: genieten

Party-Roy, de man die als kind in een ketel met Blue Curacao viel, voelt het grote gewicht van verantwoordelijkheid op zijn zongebruinde schouders. “Aan mij de komende festivalzomer de zware taak: genieten”, zegt Roy.

“Veel mensen komen naar de party voor het genot, ze denken dat het vanzelf gaat, maar ze vergeten daarbij een ding: genieten is een werkwoord, net als partyen”, zegt Party-Roy, aka Steven van Raven, aka Boy Roy vindt alles mooi, aka de dirigent van de drop. “Ook al heb ik naast het genieten eigenlijk geen andere taken, maakt dat het niet perse eenvoudiger. Louter genieten tijdens de festivalzomer is gewoonweg niet zo makkelijk.”

Over de middagen en avonden maakt Roy zich net zoveel zorgen, maar het zijn met name de ochtenden waar hij een klein beetje ongerust over is. “Je moet de dode punten zien te vermijden, snap je? Fistpumpen, koude klatsers drinken, lekker stampen, niet te veel nadenken: het zijn allemaal tools die in dienst staan van het genieten, maar om ze zó te gebruiken dat je ook daadwerkelijk constant geniet, dat is de uitdaging.”

De verantwoordelijkheid is volgens Roy dit jaar extra groot omdat het niet alleen over hemzelf gaat. “Genieten doe je niet alleen voor jezelf, zeg ik altijd maar”, zegt Roy. “Er zit zeker wel een flink stukje verantwoordelijkheid bij naar anderen toe. Je geniet ook voor de mensen die er niet meer zijn, of die er niet bij kunnen zijn. Bij die Rainbow High in the Sky denken we aan Brian en Angela, aan Sjoerd-O en al die andere toppers die we moeten missen. Voor hun genieten we ook, én voor de toekomstige generaties weet je.”

Voor mensen die komende zomer ook maar een taak hebben – genieten – heeft Roy nog wel wat tips. “ Vrienden hebben ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar. Je kan bijvoorbeeld aan je vrienden vragen: ‘ben jij nog lekker aan het genieten?’ Of je kan zeggen ‘ik ben lekker aan het genieten.’ Om het goede voorbeeld te geven, weetjewel?”

We weten het wel Roy. Tot gauwie pik.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *