Beeld: NOS

Huawei luistert mee met informatie in Den Haag: ‘Kabinet VVD, D66, CDA en GroenLinks meest kansrijk’

Het is stil rondom de informatie in Den Haag. Alleen in op het hoofdkantoor van Huawei in China is men op de hoogte van de gesprekken met informateur Herman Tjeenk Willink vorderen. “De informateur denkt nu dat een kabinet VVD, D66, CDA en GroenLinks het meest kansrijk is”, aldus een woordvoerder van de telecomgigant.

Huawei benadrukt echter dat een kabinet met Klaver, Kaag en Hoekstra als vice-premiers nog geen uitgemaakte zaak is. “De partijen zijn in veel heikele dossiers nader tot elkaar gekomen. Maar op een belangrijke vraag over hoe de essentiële digitale infrastructuur moet beschermen tegen buitenlandse invloeden hebben ze nog geen antwoord.”

De Chinese telecomgigant weet niet of Rutte het nieuwe kabinet mag gaan leiden. “Zaken over personen worden sinds kort niet meer in Den Haag besproken. Niet over de telefoon, in ieder geval.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het omgekeerde is ook het geval. De gebruikers van een Huawei-telefoon weten nu waar de lekkerste vleermuizen te koop zijn: op een versvleesmarkt in Wuhan (China).

gravatar

Selena, je bent wel erg hardhorend. Wat heb ik nou gezegd? Als je geen fiets leen je er toch een. En maak mijn niet wijs dat ze in Haïti geen fietsen hebben.

gravatar

Selena als jouw seksobsessie weer opspeelt, kun je beter een eind gaan fietsen in plaats van gore praatjes op De Speld te zetten. Daar heb ik goede ervaringen mee.

gravatar

Huawei, bek houden over dat geneuzel!

Er moet daar gewoon een goede kerel voor het leven benoemd worden.
Een Chinees.
Ik heb er nog wel één. (Wuhanha, uh woehaha!!)

En dat ‘parlement’, dat noemen we voortaan volkskongres; komt 1x per jaar in klederdracht bij elkaar; en mag dan mij, uhm mijn plaatsvervanger, hard toeklappen.

ZÓ doe je politiek!!

Reageer
gravatar

Die Friezen, hebben we daar al kampen voor opgezet?

Zet ze maar op die eilanden daar.
Kunnen ze heropgevoed worden.

Misschien wil Nike er wel een fabriek naast zetten.