Beeld: YT / Buitenhof

Gastcolumn Hans Wiegel: ‘Vera Bergkamp gekozen tot Kamervoorzitter’

De Speld heeft voormalig VVD-leider Hans Wiegel bereid gevonden een gastcolumn te schrijven over de verkiezing van de nieuwe Kamervoorzitter. Zijn vlijmscherpe analyse leidt tot de onvermijdelijke conclusie dat Vera Bergkamp gekozen is.

Afgelopen woensdag koos de Tweede Kamer een nieuwe Kamervoorzitter. Er waren drie kandidaten: Khadija Arib van de PvdA, Vera Bergkamp van D66 en Martin Bosma van de PVV.

Eerst mochten de woordvoerders van alle partijen vragen stellen aan de kandidaten. Daarna kregen de kandidaten de gelegenheid om antwoord te geven. Vervolgens vond de stemming plaats. Ieder Kamerlid mocht zijn of haar stem met een briefje uitbrengen. De stemming was geheim.

Arib was de afgelopen jaren al Kamervoorzitter. Veel leden zagen in Bosma de beste technische voorzitter, maar zij wilden geen PVV’er. Uiteindelijk viel de keuze op Bergkamp. In de eerste ronde haalde zij al voldoende stemmen.

De komende jaren is Vera Bergkamp de voorzitter van de Tweede Kamer. Proficiat en succes!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hans Wiegel heeft wit haar, grote oren, een gouden bril op, een donkerblauw pak aan, met een geel-blauw-grijs diagonaal gestreepte stropdas, en een of ander opgespeld lintje.

Reageer
gravatar

Een Nederlander is van nature behoorlijk kritisch op dictaturen in de wereld, maar prefereert een dictatuur in eigen land, zo lang de dictator doet wat hij/zij wil.