Tegendraadse columnist vindt nieuw gekunsteld argument voor Trump

‘Ik heb eerst het lijstje met de al bestaande trucs afgewerkt’

Kees Loomans klapt zijn laptop tevreden dicht. Hij heeft zojuist zijn column ingestuurd. Zoals elke week heeft hij het opgenomen voor Donald Trump en afgerekend met diens links-elitaire tegenstanders. Maar Kees heeft dit keer extra reden om content te zijn: hij heeft een nieuw gekunsteld argument gevonden om de Amerikaanse president te verdedigen.

“Ik heb eerst het lijstje met de al bestaande trucs afgewerkt”, zegt Kees voldaan. “Ik heb erop gewezen dat de tegenstanders van Trump zich schuldig maken aan selectieve verontwaardiging, omdat er ergens anders ook dingen niet goed gaan. Vervolgens heb ik de hysterie rondom zijn regime aangekaart. Want waarom zou je bang zijn voor de impulsieve opperbevelhebber van het grootste leger ter wereld als je ook bang kunt zijn voor een terreuraanslag door moslimextremisten?”

Kees komt op stoom. “Geef hem een kans, heb ik geschreven. Hij heeft zijn ware gezicht weliswaar allang laten zien, maar omdat hij er nog niet zo lang zit, kun je dat blijven zeggen. Ik heb daar meteen bij opgemerkt dat hij democratisch gekozen is, de democratie moet zichzelf immers kunnen afschaffen, en dat hij zijn beloftes tenminste nakomt, al zijn decreten natuurlijk nog lang geen beleid.”

De columnist begint te glimmen. “Ik heb erop gehamerd dat hij geen politicus is en dat het verfrissend is hoe hij het establishment opschudt, natuurlijk zonder te benoemen dat hij als zakenman een malafide onderdeel van die zo verguisde elite vormde. Ik heb zijn tegenstanders ervan beschuldigd te willen deugen, want dat is tegenwoordig iets afkeurenswaardigs. Toen heb ik er ook nog even fijntjes op gewezen dat links juist blij met hem moet zijn, want hij heeft nu ook Israël aangepakt.”

Was dat de klap op de vuurpijl? “Nee, dat argument was al eerder verzonnen. Als uitsmijter heb ik zelf nog iets geknutseld. Wat dat is? Lees daarvoor mijn column maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat rondzingen van IJf Blokker in de Fred Haché-show gaat maar door. Krijgt de man er nog wat voor, of de VPRO? IJf’s standaarduitdrukking was overigens “Verdomd interessant, maar gaat u verder”, ere wie ere toekomt.

gravatar

Who’s got the sweetest disposition?
One guess — guess who!
Who never never starts an argument? (Woman: Hmmmm?)
Who never shows a bit of temperament?
Who’s never wrong but always right? (Donald: Yeah?)
Who’d never dream of starting a fight? (Donald: That so?!)
Who gets stuck with all the bad luck?
No one… (Donald quacks angrily) but Donald Trump! (Donald: Yeah!)

Reageer
gravatar

dit is duidelijk schending van copyright. Speld, haal deze reactie weg of we sturen onze advocaat Mickey Mouse op u af. En die lost alles op!