Opiniemakers urenlang in onzekerheid over motief München

‘Ik kan mijn tweet over de islam weggooien’

De urenlange onduidelijkheid over het motief van de schutter in München is slopend geweest voor opiniemakers aan beide zijden van het politieke spectrum. Ze wilden zo snel mogelijk op sociale media hun gelijk halen, maar kregen pas vanmiddag te horen dat de schutter helemaal geen politiek motief had.

“Ik kan mijn tweet over de islam weggooien”, klaagt Joost Niemöller. “Door de geruchten dat het een neonazi was, heb ik die gisteravond niet verstuurd. Toen ik hoorde dat het een Iraniër was, heb ik de hele nacht gehoopt dat ze een IS-vlag zouden vinden. Maar nu blijkt het toch een depressieve eenling te zijn. Balen!”

Ook David Van Reybrouck werd verteerd door de onzekerheid. “Ik wilde een epistel op Facebook plaatsen over vooroordelen en dat we allemaal zonder de feiten te kennen alweer naar moslims wezen. Ik zat stilletjes te hopen dat die jongen het op vluchtelingen had gemunt, maar dat was me niet gegund. Straks blijkt hij toch supersnel geradicaliseerd te zijn geweest. Dat risico kan ik niet nemen.”

De Duitse politie zegt er alles aan te hebben gedaan om de opiniemakers zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over hun gelijk. De autoriteiten hebben hun excuses aangeboden dat het toch nog een halve dag heeft geduurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oeps bovenstaande bericht heb ik met een ander email adres verstuurd

Even voor de duidelijkheid.

Bovenstaand bericht is niet door de werkelijke alias ‘Corrie van Hiernaast’ geschreven. Sinds ongeveer een week gebruikt een gast mijn afbeelding en naam om berichten te plaatsen.

Het zal wel zo’n linkse gekkie zijn, die zijn eenmaal zo gek als een deur.

VERZOEK AAN DE MODERATOR VAN DE SPELD.

Wil je degene die mijn naam en afbeelding ‘Corrie van Hiernaast’ gebruikt er op wijzen een eigen typetje te gebruiken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Willen Corrie en nep-Corrie vechtend door de duinen gaan rollen en deze site niet verder vervuilen ? Dank u.

gravatar

Misschien is het een gaaf idee om er een beach event van te maken. Een line dance battle. Dan mag Samir beslissen wie de echte Corrie is.

gravatar

Er zijn turkse presidenten die gewoon alle depressieve eenlingen laten oppakken. Maar een depressieve tweeling is erger.

Reageer
gravatar

Juitst, zo wil de huidige president van Turkije nu eindelijk wel eens af van dat seculiere imago van Kemal Ata Türk

gravatar

VERZOEK AAN DE MODERATOR VAN DE SPELD.

Wil je degene, hierboven mijn reactie, die mijn naam en afbeelding ‘Corrie van Hiernaast’ gebruikt er op wijzen een eigen typetje te gebruiken.

Corrie.

gravatar

Het lijkt mij een duidelijke zaak. De dader zat nog op school en bij huiszoeking is zelfs een boek aangetroffen.
Dat komt er nu van als men het publiek niet voldoende laat doorlopen.

Reageer